Futaba R7008SB FASSTest 8 csatornás vevő

ÚJ
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Futaba R7008SB FASSTest 8 csatornás vevő
41 500 Ft
Futaba R7008SB FASSTest 8 csatornás vevő
Részletek

Futaba R7008SB FASSTest 8 csatornás vevő

8 csatornás Futaba FASSTest-2,4 GHz átviteli rendszerű telemetriai vevő 2 db teljes hatótávolságú diversity antennával. Általános használatra szolgál minden kategóriájú modellben; kompakt méreteinek, kis súlyának és a hossztengelybe behelyezett csatlakozóknak köszönhetően vékony testű modellekhez is alkalmas, mint például F3B, F3J vitorlázógépek, stb. A választható csatornamódoknak és a kettős vevőegységes működés lehetőségének köszönhetően a nagyszámú csatornát igénylő modellekben is kiválóan szolgál majd - ilyenkor egy pár R7008SB akár 16 klasszikus PWM csatorna kimenetet vagy 14-15 PWM kimenetet és 1-2 S.BUS soros kimenetet biztosít. Ezenkívül a vevő egy S.BUS2 porttal van felszerelve a kétirányú kommunikációhoz, amely lehetővé teszi az S.BUS2 szervók, telemetriai érzékelők és más kompatibilis eszközök csatlakoztatását. A vevő működési állapotát LED jelzőfény jelzi.

Átviteli rendszer

Futaba FASSTest-2.4GHz repülő modellekhez. Vegye figyelembe, hogy a FASSTest12CH nagy ismétlési arányú módban (digitális módban) csak digitális szervók használhatók.

Tápegység

4,8-7,4 V (névleges feszültség) – azaz pl. 4-6 NiMH, 2S LiPo, LiFe, Li-ion akkumulátorok, BEC teljesítménystabilizátorok az adott feszültségtartományban.

Antenna

A vevő egy pár diversity antennával van felszerelve, hogy maximalizálja a jel vételét, függetlenül a modell és az adó relatív helyzetétől. Ezeket a modellben 90°-os tájolással kell rögzíteni.

Vevő kimenetek, csatorna módok

A vevő a szabványos Futaba csatlakozókhoz ellátott aljzatokkal van ellátva, amelyekbe természetesen oldalsó kiemelkedés nélkül csatlakozókat is lehet csatlakoztatni. UNI csatlakozókat (=JR/Graupner, Hitec) tenni.

Csatornakimenetek (PWM/S.BUS): Az R7008SB lehetővé teszi a csatornakiosztás megváltoztatását az alábbi táblázatban látható módon, lehetővé téve a klasszikus PWM kimenetek és az S.BUS kimenet kombinációjának vagy a kettős vevő működésének használatát (Futaba használata szükséges kettős vevőegységes működést lehetővé tevő adó), amelyben egy pár R7008SB akár 16 klasszikus PWM csatornát vagy 14-15 PWM kimenetet és 1-2 S.BUS soros kimenetet kínál. A csatornamódok a rádió gombjával választhatók ki egy speciális beállítási módban – a csatornamódok normál üzemmódban nem módosíthatók.

Kimeneti aljzat Csatorna
A mód 1-8 k B mód 1-7 k* C mód 9-16 k D mód 9-15 k
1 1 1 9 9
2 2 2 10 10
3 3 3 11 11
4 4 4 12 12
5 5 5 13 13
6 6 6 14 14
7/B 7 7 15 15
8/SB 8 S.BUS 16 S.BUS
*) Gyári alapbeállítások

S.BUS2: Az S.BUS2 aljzat lehetővé teszi S.BUS2 szervók, giroszkópok és egyéb kompatibilis eszközök csatlakoztatását, valamint Futaba telemetriás szenzorok csatlakoztatását, melyek adatai az adón megjeleníthetők.

EXT (Extra Voltage): Aljzat a CA-RVIN-700 kábellel (külön megvásárolható) csatlakoztatott külső (pl. meghajtó) akkumulátor feszültségének mérésére a 0-70 V tartományban.

Telemetria

Az R7008SB a vevő tápfeszültségéről és az EXT bemeneten mért feszültségről adatokat továbbít az adónak anélkül, hogy érzékelőket kellene csatlakoztatni.

Az R7008SB lehetővé teszi az összes Futaba telemetriai érzékelő és az S.BUS2 buszrendszerrel kompatibilis egyéb érzékelők használatát kétirányú kommunikációval.

A vevő készlet tartalma: R7008SB vevő, használati útmutató.

Mi az S.BUS2/S.BUS

  • S.BUS – Futaba soros busz egyirányú kommunikációval, amely lehetővé teszi az S.BUS vevő egyetlen kimeneti portjára csatlakoztatott szervók, vezérlők, kapcsolók, giroszkópok és egyéb kompatibilis RC eszközök vezérlését.
  • S.BUS2 - Futaba soros busz kétirányú kommunikációhoz, amely lehetővé teszi az S.BUS2 vevő egyetlen kimeneti/bemeneti portjához csatlakoztatott szervók, vezérlők, kapcsolók, giroszkópok és más kompatibilis RC-eszközök (S.BUS-ként) vezérlését. Ezenkívül lehetővé teszi a telemetriai érzékelők csatlakoztatását és az azokból származó adatok továbbítását a vevőn keresztül az adón való megjelenítéshez; egyes S.BUS2 szervók az üzemi áramról, a hőmérsékletről vagy a szervo kimeneti kar szögéről információkat tudnak továbbítani az adó felé.

A klasszikus RC készletekkel ellentétben az S.BUS(2) rendszer soros adatkommunikációt használ a vezérlőjelek vevőtől szervóhoz, giroszkóphoz vagy más eszközhöz történő továbbítására. Ezek az adatok olyan parancsokat tartalmaznak, mint "mozgassa a 3. csatorna szervót 15 fokra, mozgassa az 5. csatorna szervót 30 fokra" több eszközhöz. Az S.BUS(2) eszközök csak a saját beállított csatornájukhoz tartozó parancsokat hajtják végre. Emiatt több szervót is lehet ugyanahhoz a jelkábelhez kötni, miközben szükség szerint külön-külön beállíthatjuk és vezérelhetjük őket. Erre szolgál a szervoazonosító kód (ID). Az azonosítót a szervodobozon lévő matricán találod.

Az S.BUS2 szervo csatlakoztatható a vevő S.BUS2 és S.BUS portjaihoz. Funkcióját a szervómemóriában lévő csatorna beállítása határozza meg (a Futaba adó, az SBC-1 programozó vagy a CIU-3 USB interfész programozási interfészével történik az S-Link PC programmal - egyes szervóknál a csatorna csak az adó segítségével állítható be).

A klasszikus vevő (PWM) csatornakimenetére csatlakoztatott S.BUS vagy S.BUS2 szervo úgy működik, mint egy klasszikus szervó. Mozgását a vevő csatornájában lévő jel adja, amelyhez csatlakoztatva van. A programozható szervofunkciók beállításai érvényben maradnak.

Moduláció/Kódolás FASSTest - 2,4 GHz
Csatornák száma 8
Funkció Hibabiztos, Telemetria, Két vevőegységes működés
Tápellátás (névleges feszültség) 4,8 V, 6 V, 7,2 V, 7,4 V, 3,7 V, 6,6 V
Tápellátás (működési tartomány) [V] 3.5 - 8.4
Hossz [mm] 47.3
szélesség [mm] 24.9
Magasság [mm] 14.3
Súly [g] 10.9
Soros kimenet S-BUS, S-BUS2
Adatok
Cikkszám
FUT5102614