KAVAN PRO-120SB szabályozó 120A (BEC 5,2 V 6 V 7,4 V/8A)

Nincs raktáron
KAVAN PRO-120SB szabályozó 120A (BEC 5,2 V  6 V  7,4 V/8A)
42 000 Ft
KAVAN PRO-120SB szabályozó 120A (BEC 5,2 V 6 V 7,4 V/8A)
Részletek

KAVAN PRO-120SB szabályozó 120A (BEC 5,2 V 6 V 7,4 V/8A).

Programozható mikroprocesszoros szabályzó érzékelő nélküli váltakozó áramú motorokhoz ("kefe nélküli, érzékelő nélküli") szabadidős és sportrepülőgép modellekhez, amelyek LiPo/Li-ion/LiFe akkumulátorral működnek. Fejlett, optimalizált vezérlési technológiát használ, amely jelentősen javítja a gáz reakcióját és a teljesítményfokozat-vezérlés hatékonyságát. A vezérlő kialakítása a nagy, hosszú távú teherbírásra és ellenállásra helyezi a hangsúlyt, ami a nagyobb számú szervóval rendelkező nagy modelleknél szükséges. A szabályzó nagy teljesítményű BEC kapcsolóüzemű tápfegység stabilizátorral vannak felszerelvel, álasztható kimeneti feszültséggel, amely biztosítja a vevő és a szervók (normál és HV) tápellátását a meghajtó akkumulátorról. A vezérlő egyszerű beállításához speciális KAVAN PRO LED programozókártyát használnak, amely külön megvásárolható.

A SZABÁLYOZÓ LEÍRÁSA ÉS FUNKCIÓI
A szabályzó nagy teljesítményű, 32 bites ARM M4 mikroprocesszorral van felszerelve, amelynek órajele akár 72 MHz; kompatibilis a legtöbb AC motorral.
Alkalmas a 3-8S LiPo/Li-ion/LiFe akkumulátorral működő repülőgépek váltakozó áramú motorjainak túlnyomó többségéhez.
Speciális teljesítménystabilizátor a mikroprocesszorhoz a nagy interferenciaállóság és az irányítás elvesztésének kockázatának csökkentése érdekében.
Az optimalizált vezérlési technológia jelentősen javítja a gáz reakcióját és a teljesítményfokozat szabályozási hatékonyságát, csökkenti a szabályozó hőmérsékletét.
Erőteljes BEC kapcsolóüzemű tápegység stabilizátor, 5,2V  6V vagy 7,4V-ra állítható kimeneti feszültséggel, folyamatosan 8A terheléssel és 20 A csúcsértékkel. BEC-el van leválasztva a szabályozó többi áramkörétől, akkor is képes fenntartani a megfelelő működését, ha a szabályozó MOSFET tranzisztoros tápkártyája kiég! 
A Normal/Soft/Very Soft indítási módok alkalmasak normál légcsavaros repülőgépekhez, valamint turbinás modellekhez.
Egyszerű programozás és beállítás a KAVAN PRO jeladó vagy LED programozókártya segítségével.
A szabályzónak a LED programozókártyához történő csatlakoztatására szolgáló speciális programozókábel lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bármikor és bárhol programozza a szabályzót (a részleteket lásd a KAVAN PRO LED programozókártya használati útmutatójában).
A normál/arányos/hátrameneti fékezési módok (különösen a hátrameneti mód) hatékonyan lerövidíthetik a hatótávot leszállás után.
Egy sor védelmi funkció: indítás elleni védelem, vezérlő hővédelme, kondenzátor hővédelem, túlterhelés elleni védelem, túláramvédelem, abnormális tápfeszültség elleni védelem és a vezérlőjel elvesztésének védelme hatékonyan meghosszabbítja a vezérlő élettartamát.
Gáz tartomány kalibrálása, hogy tökéletesen illeszkedjen az RC berendezés vezérlőjeléhez.

PROGRAMOZHATÓ FUNKCIÓK

Fék típusa: lefék, normál fék (7 fokozatban állítható fékerővel), arányos fék (folytószelep-szabályozóval működtetve: a fojtószelep-elhajlás 0-20%-a a fék 100-0%-ának felel meg, a fék 20-100%-a a vezérlő eltérítése a gáz 0-100 %-ának felel meg), irányváltás (lehetővé teszi a motor működésének megfordítását egy másik csatorna segítségével egy kapcsolóval).

Fékerő: A fékezési intenzitás 1-es szintről 7-es szintre állítható a "Normál fék" módban.

A motor leválasztási módja:

Lágy leállítás: A szabályozó a feszültségvédelem aktiválása után 3 másodpercen belül fokozatosan a teljes teljesítmény 50%-ára csökkenti a teljesítményt.

Erős leállítás: A motor azonnal leáll.

LiPo cellák száma: A 100%-ban megbízható feszültségvédelmi funkcióhoz javasoljuk a manuális beállítást. A vezérlő automatikusan kiszámítja a csatlakoztatott akkumulátor celláinak számát a "3,7 V per cella" szabály szerint, ha az automatikus érzékelést választja.

Feszültségvédelem: A feszültségvédelem küszöbszintje 2,8-3,8 V/cella tartományban állítható; védelem is teljesen kikapcsolható.

BEC feszültség: A teljesítménystabilizátor BEC feszültsége 5,2 V-ra, 6 V-ra vagy 7,4 V-ra állítható.

Indítás: Normál indítás (azonnali indítás), Lágy indítás (lassú indítással nagy légcsavarral, sebességváltóval vagy kisebb turbinával rendelkező motorokhoz), Nagyon lágy indítás (nagyon lassú indítású motorokhoz, nagy légcsavarokkal, sebességváltóval vagy 90 mm-es turbinákkal).

Időzítés: 0-30° tartományban állítható.

Forgásirány: óramutató járásával megegyezően/balra.

DEO szabadonfutó: Ez a funkció be- és kikapcsolható; jobb linearitást vagy egyenletesebb gázreakciót hozhat.

A SZABÁLYOZÓ VÉDELMI FUNKCIÓI

Indítás elleni védelem: A szabályozó méri a motor fordulatszámát indításkor. Ha a fordulatszámok növekedése megáll, vagy növekedésük nem stabil, a szabályozó ezt hibás indításként értékeli. Ha ebben a pillanatban a gázkar 15% alatt van, a vezérlő automatikusan megpróbálja újraindítani a motort; ha a fojtószelep 15%-nál nagyobb, akkor a gázkart teljesen le kell húzni a motor újraindításához.

Szabályozó hővédelme: A motor "akadozik", ha a szabályozó hőmérséklete meghaladja a 110°C-ot, jelezve, hogy a hővédelem aktiválódott. Ha abban a pillanatban 60% alá húzod a gázkart, akkor a "dadogás" megszűnik és a gázkar a fojtószelep helyzetének megfelelő erőt ad le. Ha a gázkart 60% fölé mozgatja, ismét megjelenik a "dadogás". A szabályozó hőmérséklete bekapcsoláskor nem haladhatja meg a 70°C-ot, ellenkező esetben a motor nem indítható.

Fojtószelep jelvesztés elleni védelem: A vezérlő azonnal leállítja a motort, ha a jel 0,25 másodpercig hiányzik, hogy megelőzze a még nagyobb károkat és a gyorsan forgó rotor vagy propeller okozta kockázatot. A normál jel vétele után a vezérlő visszaáll a normál működésre.

Túlterhelés elleni védelem: A vezérlő leállítja a motort vagy automatikusan újraindul, ha terhelése hirtelen nagyon magas értékre emelkedik.

Túláramvédelem: A vezérlő azonnal leállítja a motort, ha az áramfelvételi csúcs meghaladja a megengedett maximális értéket; majd visszaáll a normál működésbe. Ha ezután az áramfelvétel még mindig meghaladja a megengedett maximális értéket, a motor teljesen leáll.

Tipp: A szabályozó első bekapcsolásakor először kalibrálja a gáztartományt az utasítások szerint. Csak ezután lehetséges a szabályzó használata és egyéb paraméterek beállítása az adó vagy a KAVAN PRO LED programozókártya segítségével!

Használat Repülőgép, helikopter váltóáramú motorjaihoz
Folyamatos áram: 120A
Max. csúcsáram:150A
Lipó cellaszám:  3 - 8
BEC feszültség: 5.2V   6V   7.4V
BEC áram: 8A
Hossz:  77mm
Szélesség: 35mm
Magasság: 19mm
Súly: 93g

Adatok
Cikkszám
KAV32_31045
Kiegészítő termékek