Kavan PRO-40SB 40A-es Szabályzó, Hátrameneti Fukcióval! (5,2V, 6V, 7,4V/8A BEC)

ÚJ
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Kavan PRO-40SB 40A-es Szabályzó, Hátrameneti Fukcióval! (5,2V, 6V, 7,4V/8A BEC)
15 200 Ft
Kavan PRO-40SB 40A-es Szabályzó, Hátrameneti Fukcióval! (5,2V, 6V, 7,4V/8A BEC)
Részletek

Kavan PRO-40SB 40A-es Szabályzó, Hátrameneti Fukcióval! (5,2V, 6V, 7,4V/8A BEC)

Programozható mikroprocesszoros vezérlő érzékelő nélküli váltakozó áramú motorokhoz ("kefe nélküli, érzékelő nélküli") szabadidő- és sportrepülőgép-modellekhez, amelyek LiPo/Li-ion/LiFe akkumulátorral működnek. Fejlett, optimalizált vezérlési technológiát használ, amely jelentősen javítja a gázreakciót és a teljesítményfokozat-vezérlés hatékonyságát. A vezérlő kialakítása a nagy és hosszú távú teherbírásra helyezi a hangsúlyt, ami a nagyobb darabszámú szervókkal felszerelt modelleknél szükséges. A szabályozók nagy teljesítményű kapcsolt BEC tápfeszültség stabilizátorral vannak felszerelve, választható kimeneti feszültséggel, amely biztosítja a vevő és a szervók (normál és HV) tápellátását a meghajtó akkumulátorról. A vezérlő egyszerű beállításához speciális KAVAN PRO LED programozókártyát használnak, amely külön megvásárolható.

A SZABÁLYOZÓ LEÍRÁSA ÉS FUNKCIÓI

 • A vezérlő nagy teljesítményű, 32 bites ARM M4 mikroprocesszorral van felszerelve, amelynek órajele akár 72 MHz, kompatibilis a legtöbb AC motorral.
 • Alkalmas a 3-6S LiPo/Li-ion/LiFe akkumulátorral működő repülőgépek váltakozó áramú motorjainak túlnyomó többségéhez.
 • Speciális teljesítménystabilizátor a mikroprocesszorhoz a nagy interferenciaállóság és az irányítás elvesztésének kockázatának csökkentése érdekében.
 • Az optimalizált vezérlési technológia jelentősen javítja a gázreakciót, a teljesítményfokozat szabályozási hatékonyságát és csökkenti a szabályozó hőmérsékletét.
 • Erőteljes BEC kapcsolóüzemű tápegység stabilizátor, 5,2, 6,0 vagy 7,4 V-ra állítható kimeneti feszültséggel, folyamatosan 8 A terheléssel és 20 A csúcsértékkel. A BEC el van választva a szabályozó többi áramkörétől, akkor is képes fenntartani a megfelelő működését, ha a szabályozó MOSFET tranzisztoros tápkártyája leégett!
 • A Normal/Soft/Very Soft indítási módok alkalmasak normál légcsavaros repülőgépekhez, valamint turbinás modellekhez.
 • Egyszerű programozás és beállítás a KAVAN PRO LED programozókártya segítségével.
 • A vezérlőnek a LED programozókártyához történő csatlakoztatására szolgáló speciális programozó kábel lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bármikor és bárhol programozza a vezérlőt (a részleteket lásd a KAVAN PRO LED programozókártya használati útmutatójában).
 • A normál/arányos/hátrameneti fékezési módok (különösen a hátrameneti mód) hatékonyan lerövidíthetik a hatótávot leszállás után.
 • Egy sor védelmi funkció: indításvédelem, vezérlő hővédelme, kondenzátor hővédelem, túlterhelés elleni védelem, túláramvédelem, abnormális tápfeszültség elleni védelem és vezérlőjel-vesztés elleni védelem hatékonyan meghosszabbítja a vezérlő élettartamát.
 • Fojtószelep-tartomány kalibrálása, hogy tökéletesen illeszkedjen az RC berendezés vezérlőjeléhez.

PROGRAMOZHATÓ FUNKCIÓK

 • Fék típusa: Fék kikapcsolva, normál fék (7 fokozatban állítható fékerővel), arányos fék (fojtószelep-szabályozóval működtetve: a fojtószelep-elhajlás 0-20%-a a fék 100-0%-ának felel meg, 20-100%) a vezérlő eltérítése a gáz 0-100 %-ának felel meg), irányváltás (lehetővé teszi a motor működésének megfordítását egy másik csatorna segítségével egy kapcsolóval).
 • Fékerő: A fékezési intenzitás 1-es szintről 7-es szintre állítható a "Normál fék" módban.
 • A motor leválasztási módja: Lágy lekapcsolás: A szabályozó a feszültségvédelem aktiválása után 3 másodpercen belül fokozatosan a teljes teljesítmény 50%-ára csökkenti a teljesítményt. Erős leállítás: A motor azonnal leáll.
 • LiPo cellák száma: A 100%-ban megbízható feszültségvédelmi funkcióhoz javasoljuk a manuális beállítást. A vezérlő automatikusan kiszámítja a csatlakoztatott akkumulátor celláinak számát a "3,7 V cellánként" szabály szerint, ha az automatikus érzékelést választja.
 • Feszültségvédelem: A feszültségvédelem küszöbszintje 2,8-3,8 V/cella tartományban állítható; védelem is teljesen kikapcsolható.
 • BEC feszültség: A teljesítménystabilizátor BEC feszültsége 5,2 V-ra, 6,0 V-ra vagy 7,4 V-ra állítható.
 • Indítás: Normál indítás (azonnali indítás), Lágy indítás (lassú indítással nagy légcsavarral, vagy kisebb turbinás motorokhoz), Nagyon lágy indítás (nagyon lassú indítású motorokhoz nagy légcsavarokkal vagy 90 mm-es turbinákhoz).
 • Időzítés: 0-30° tartományban állítható.
 • Forgásirány: óramutató járásával megegyezően/balra.
 • DEO szabadonfutó: Ez a funkció be- és kikapcsolható; jobb linearitást vagy simább gázreakciót hozhat.

A SZABÁLYOZÓ VÉDŐ FUNKCIÓI

 • Indítás elleni védelem: A szabályozó méri a motor fordulatszámát indításkor. Ha a fordulatszámok növekedése megáll, vagy növekedésük nem stabil, a szabályozó ezt hibás indításként értékeli. Ha ebben a pillanatban a fojtószelep 15% alatt van, a vezérlő automatikusan megpróbálja újraindítani a motort; ha a fojtószelep több mint 15%, akkor a gázkart teljesen le kell húzni a motor újraindításához.
 • Szabályozó hővédelme: A motor "akadozik", ha a szabályozó hőmérséklete meghaladja a 110°C-ot, jelezve, hogy a hővédelem aktiválódott. Ha abban a pillanatban 60% alá húzod a gázkart, akkor a "dadogás" megszűnik és a gázkar a gázállásnak megfelelő erőt ad le. Ha a gázkart 60% fölé mozgatja, ismét megjelenik a "dadogás". A szabályozó hőmérséklete bekapcsoláskor nem haladhatja meg a 70°C-ot, ellenkező esetben a motor nem indítható.
 • Fojtószelep jelvesztés elleni védelem: A vezérlő azonnal leállítja a motort, ha a jel 0,25 másodpercig hiányzik, hogy megelőzze a még nagyobb károkat és a gyorsan forgó rotor vagy propeller okozta kockázatot. A normál jel vétele után a vezérlő visszaáll a normál működésre.
 • Túlterhelés elleni védelem: A vezérlő leállítja a motort vagy automatikusan újraindul ha terhelése hirtelen nagyon magas értékre emelkedik.
 • Túláramvédelem: A vezérlő azonnal leállítja a motort, ha az áramfelvételi csúcs meghaladja a megengedett maximális értéket majd visszaáll a normál működésbe. Ha ezután az áramfelvétel még mindig meghaladja a megengedett maximális értéket a motor teljesen leáll.

Figyelem: A szabályozó első bekapcsolásakor először kalibrálja a gáztartományt az utasítások szerint. Csak ezután lehetséges a vezérlő használata és egyéb paraméterek beállítása az adó vagy a KAVAN PRO LED programozókártya segítségével.

Felhasználás Repülőgép, helikopter
Típus Váltóáramú
Folyamatos áram  40 A
Max. csúcsáram  60 A
LiXX akkuk 3 - 6 s
BEC feszültség 5.2 - 7.4 V
BEC áram 8 A
Hossz 47 mm
Szélesség 28 mm
Magasság 14 mm
Súly  44 g
Szabályozás Egyirányú
Fék Újra
Bemenet szenzorokhoz Igen
Programozható Újra
Adatok
Cikkszám
KAV32_31020