Zap Super Glue 5 perces Epoxy 2 kompnensű ragasztó adagolóban, 28,3g

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Zap Super Glue 5 perces Epoxy 2 kompnensű ragasztó adagolóban, 28,3g
2 650 Ft
Zap Super Glue 5 perces Epoxy 2 kompnensű ragasztó adagolóban, 28,3g
Részletek

Zap Super Glue 5 perces Epoxy 2 kompnensű ragasztó adagolóban, 28,3g
Nagyon gyors keményedés, kétkomponensű, nagy szilárdságú, üzemanyag- és rezgésálló epoxi ragasztó. A teljes kikeményedés után könnyen csiszolható. Az életkor előrehaladtával nem válik törékennyé.

Tulajdonságok
Komponensek keverési aránya: 1: 1 (térfogat és tömeg)
Kezdeti szín: tiszta opálos vagy enyhén sárgás
Végső szín: enyhén sárgás
Munkaidő (gélesedésig): 4-6 perc (18 ° C és 27 ° C között)
Ragasztott alkatrészek kezelhetők: 30 perc után
Teljes kötés: 24 óra
Képesség rés kitöltésére: max. 6 mm
Keménység (part, D): 75-83 (teljes kikeményedés után)
Nyírószilárdság (acélon): 8270kPa (± 20%)
A ragasztott kötés hőmérsékleti ellenállása: -40 ° C és + 80 ° C között

A ragasztóanyag feleslegének eltávolítása: denaturált alkohollal, megnedvesített kendő vagy papírtörlő.

Ragasztó hígítása: S6300 epoxi festékhígító (a hígítók használata megnöveli a kikeményedési időt és csökkenti a végső kötési szilárdságot - ha "vékonyabb" epoxira van szüksége, használjon alacsonyabb viszkozitású lamináló vagy befejező epoxit).

Gittként használjon megfelelő töltőanyagokat: mikroballonok, talkum, babapor, kovaföld, finom balsa vagy hársfűrészpor, apróra vágott üvegszálak. Vigyázat - a töltőanyag hozzáadása akár 25% -kal is lerövidítheti a munkaidőt, és (a felhasznált töltőanyag típusától és mennyiségétől függően) csökkentheti a kötés szilárdságát.

Ragasztásra alkalmas anyagok: puha és kemény fa, forgácslap, rétegelt lemez, fémek, polisztirol hab, kerámia, porcelán, üveg és szén laminált anyagok, üveg és szén szövetek és szálak.

Ragasztásra nem alaklmas anyagok: puha és rugalmas műanyagok (EPP-vel és EPO-val együtt), polietilén, teflon.

Tárolás: szorosan lezárt kopakkal, hűvös, száraz és sötét helyen. Ne tegye ki 5 ° C alatti hőmérsékletnek. Ügyeljen arra, hogy a kupak tisztán maradjon, és helyesen tegye fel - még egy kis mennyiségű keményítő is lebonthatja nagy mennyiségű gyantát.

Felhasználhatósági idő: Megfelelő tárolás esetén a gyártó 1 évig garantálja az eltarthatóságot, miközben megőrzi a termék fenti tulajdonságait. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a Super Glue epoxi megfelelő tárolás során sok éven át megőrzi kiváló tulajdonságait.

Megjegyzés 1: A ragasztó kikeményedése főleg a környezeti hőmérséklettől függ; ha egyszerre nagyobb mennyiségű epoxidot kever össze (tipikusan több mint 20-30 g), az sokkal gyorsabban megkeményedhet - a hosszabb munkaidő fenntartása érdekében a ragasztót le kell hűteni, például vízfürdőben. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a gyanta és az edző reakciója során hő szabadul fel, ugyanakkor magasabb hőmérsékleten a gyanta gyorsabban köt. Mivel a térfogat növekedésével a gyanta tömege (és így a keletkező hő mennyisége) gyorsabban növekszik, mint a külső felület mérete, amelyről a hő eloszlik a környezetbe, nagyobb mennyiségű gyanta melegszik fel és gyorsabban köt meg . Amennyiben nem hiszed itt erre a példa: Egy 1 cm-es kocka térfogata 1 cm3, felülete 6 cm2 - aránya 6: 1, míg egy 2 cm-es kocka térfogata 8 cm3, felülete 24 cm2 - aránya csak 3: 1!

Megjegyzés 2: Az eredetileg tiszta és meglehetősen folyékony epoxigyanták néha megvastagodhatnak ("cukor"), hasonlóan a méhmézhez), és elveszíthetik az átlátszóságot - ennek oka az alacsony hőmérséklet, páratartalom vagy idő. Ha forró vízben (60-70 ° C) óvatosan melegítjük néhány percig, amíg a gyanta teljes térfogatában ismét tiszta nem lesz, akkor újból "újként" kapjuk a gyantát, eredeti tulajdonságokkal. Ez a gyártó hivatalos ajánlása. Gyors, de kissé kockázatos alternatíva a gyanta melegítése mikrohullámú sütőben 10-15 másodpercig 750 W-on - valójában nem több! Vigyázat, a gyanta tartálynak nyitva kell lennie, hogy túlmelegedéskor ne fröccsenjen ki.

Adatok
Cikkszám
5MB81SY-QS48